7 Ağustos 2023 Pazartesi

Çamlıca Camii'nin Açılışı, Üsküdar, İstanbul

Çamlıca Camii, Üsküdar, İstanbul
Çamlıca Camii'nin 3 Mayıs 2019 Cuma günkü açılışına yoğun bir katılım olmuştur.
Açılış merasimi münasebetiyle çok sayıda sağlık ekibi de camide hazır bekletildi.
Türk bayraklarıyla donatılan caminin açılış merasimi öncesi, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Müftülüğü'nün vazifelendirdiği hocalar ile Filistin ve Mısır'dan gelen hafızlar, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu.
Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve Ramazan Ayı ile alakalı okuduğu hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı.
Cuma namazı sonrası caminin resmi açılış merasimine geçildi.
Çamlıca Camii, Üsküdar, İstanbul
Merasime, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim İştiyye, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Libya Meclis Başkanı Halid Elmeshri, Tunus El Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi katıldı.

Törende ayrıca, Kazakistan Müftüsü Serikbay Oraz, Özbekistan Müftüsü Osman Alimov, Irak Fıkıh Alimleri Birliği Başkanı Abdülvahhab Ahmed Hasan, Azerbaycan Şeyhülislam Yardımcısı Selman Musayev, İran Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Başkanı Mohammadi Araghi Muhsin, Yunanistan'dan müftüler Ahmet Mete ve İbrahim Şerif, Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç, Filistin Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime Said, Katar Din İşleri ve Vakıflar Başkanı Gayt Bin Mübarek'in de aralarında bulunduğu birçok yabancı din adamı da yer aldı.
Çamlıca Camii, Üsküdar, İstanbul
Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile bugünün çizgilerinin bütünleştiği Büyük Çamlıca Camii, kentin yeni sembollerinden biri oldu.
Görkemli mimarisiyle İstanbul'un her noktasından rahatlıkla görülebilen cami, bu heybetli yapısına yakışır manada bazı rakamsal büyüklükleri de ihtiva ediyor.
İçine girildiği andan itibaren İstanbul'un simgesi haline gelen selatin camilerinin adeta devamı hissini uyandıran Büyük Çamlıca Camii, her bir bölümünde en ince teferruatına kadar düşünülen detaylarıyla ilgi çekiyor.
Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı Büyük Çamlıca Camii'nin inşasında birçok yenilik ve farklılık da hayata geçirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder