30 Ağustos 2010 Pazartesi

Pforzheim Fatih Camii, Stuttgart, Almanya


 Pforzheim Fatih Camii, Stuttgart, Almanya
Fatih Camii Stuttgart'tan 40 km uzakta Pforzheim adlı (ahalisi altın-mücevherat-kuyumculuk ve de saatle uğraşan) nüfusu 110 000 olmasına rağmen Almanya'nın büyük şehirleri arasında olan bir yerde bulunuyor.
 Pforzheim Fatih Camii, Stuttgart, Almanya
Cemaatin ve şehir meclisinin yardımlarıyla 1993 senesinde hizmete açılmıştır. Aynı zamanda resimde görmüş olduğunuz (binanın ebatlarına oranla büyük olan) 3 avizeyi, Pforzheim Protestan Kilisesi Cemaati kendi bünyesinde açtığı yardım kampanyasıyla finanse etmiş yani camiye hediye etmiştir.
P.S. Fatih Camii 600 m² alana yapılmış 900-1000 kişiye hitap edebilecek bir kapasiteye sahiptir.
Stuttgart ile Karlsruhe arasındaki Pforzheim şehrinde bulunan DİTİB Fatih Camii 1200-1300 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olup, Eylül 1992'de hizmet açılmıştır. 7 milyon Mark'a mal olmuştur.

 Pforzheim Fatih Camii, Stuttgart, Almanya
Yaklaşık 3150 metrekare arsa üzerinde, 625 metrekare alana kurulu camide, ibadet hizmetlerinin yanısıra kütüphane, konferans salonu, market, berber ve diğer sosyal faaliyetlerde de bulunulmaktadır. Camii her ay 700-800 Alman tarafından ziyaret edilmekle birlikte, sosyal ve aktüel konulardaki konferanslarda ev sahipliği yapmaktadır.  













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder