17 Mart 2013 Pazar

Buğuntu İlçesi Camii, Bayan Ölgiy, Moğolistan

 Buğuntu İlçesi Camii, Bayan Ölgiy, Moğolistan
Şefkat Yolu Derneği’nin Moğolistan’daki partneri “Moğolistan Nur Vakfı” organizesi ve Türkiyeli hayırseverlerin katkılarıyla, Moğolistan’ın Bayan Ölgiy şehriyle Hovd iline bağlı Buğuntu ilçesinde yapımı süren camiler tamamlanarak ibadete açıldı.
Camilerden biri, Moğolistan’da Müslüman Kazaklar dendi mi ilk akla gelen Bayan Ölgiy şehrinde, diğeri ise Moğolistan’ın Hovd şehrine 25 km. mesafede, Müslüman Kazakların yoğun olarak yaşadığı, Çin yolu üzerindeki Buğuntu ilçesinde yapıldı.
 Buğuntu İlçesi Camii, Bayan Ölgiy, Moğolistan
Camilerin açılış törenlerinde konuşan Moğolistan Müslümanları Başmüftüsü Öserhan Hacı Mukayoğlu, camilerin yapılmasına vesile olan Şefkat Yolu Derneği ile Türkiyeli hayırseverlere teşekkür etti. Şehirlerine, kasabalarına cami yapılmasından ziyadesiyle memnun olan Müslüman halk, dernek adına bölgede hizmet yapan yetkililere, Türkiye’ye iletilmek üzere kucak dolusu selam ve şükranlarını bildirdiler.

Türkiye’deki Şefkat Yolu Derneği yetkilileri ise, ezansız köy kalmayıncaya kadar cami yapmaya devam edeceklerini, bunun için de hayırseverleri cami yapmaya davet ettiklerini belirttiler.

Moğolistan'daki diğer Camiler



Bu yazı http://sefkatyolu.org/ezansiz-koy-kalmayacak/ linkinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder