31 Temmuz 2011 Pazar

İslam Kültür Merkezleri Birliği Karlstadt Camii, Karlstadt, Almanya

 İslam Kültür Merkezleri Birliği Karlstadt Camii, Karlstadt, Almanya
İslam Kültür Merkezleri Birliği Karlstadt Camii, Würzburg ile Aschaffenburg şehirleri arasında bulunan Karlstadt kentinde bulunmaktadır.
Bu camii 1994 yılında hizmete açılmış olup, Almanya'da yapılan her camii gibi bazı zorluklarla karşılaşılmıştır.
O zamanlar camii ruhsatı için belediyeye müracaat eden cemaat belediye başkanından olumlu cevap alır ve camii için yapılan planları belediye başkanı beğenmez ve aynen sunu söyler "bana Türkiye'de olduğu gibi muazzam bir camii planı getirin" der. Bunun üzerine cemaat camiyi muazzam bir eser haline dönüştürebilmek için camiye 9 adet (6 küçük, 2 orta ve 1 büyük) kubbe yaptırır.

İş minareye gelince, bu defa etraftaki halktan itirazlar gelir ve imza kampanyası ile minarenin yapılması engellenmek istenir. Neyse cemaat itiraz edenleri ikna eder ve camiden ezan okunmayacağını, olaki bir gün camii etrafı Müslüman toplumun yoğunlukla oturduğu mekan olursa, ancak o zaman ezan okunmasının gerekebileceği yönünde komşu konumundaki Almanları ikna ederler ve yaklaşık 35 metre yüksekliğinde bir minare yapılır.

Camii'nin açılışında minareden bir defalık ezan okunur.
Cami’de her türlü din hizmetlerinin yanı sıra, kütüphane, sosyal entegrasyona yönelik çalışmalar, dil kursları, dikiş nakış ve benzeri kurslar, cenaze fonu gibi faaliyetler de bulunmaktadır.

 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder