7 Kasım 2023 Salı

Yeni Tokyo Camii'nin İnşası, Tokyo, Japonya

Arsa mülkiyetinin T.C. Devleti’ne geçmesinin ardından 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir çalışma başlatılarak Tokyo Cami Vakfı kurulmuştur. 
Vakıf Kurucuları arasında dönemin Diyanet İşleri Başkanı M. Nuri Yılmaz, Diyanet İşleri Bşk. Yrd. Sami Uslu, Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli 1. Hukuk Müşavirleri Ahmet Uzunoğlu ile Şemseddin Yazırlı yer almıştır. Daha sonra 30 Haziran 1998 tarihinde caminin temeli atılarak, iki yılda tamamlanmış ve cami 30 Haziran 2000 tarihinde ibadete açılmıştır.
Cami açılışını Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ve Tokyo Büyükelçisi Yaman Başkut yapmıştır. 
Açılışa Japon hükümet temsilcisi, Shibuya Belediye Başkanı, İslam Ülkeleri Büyükelçileri, Türk ve Japon basın mensupları, Japonya’da İslami faaliyet gösteren dernek temsilcileri ve büyük bir cemaat topluluğu katılmıştır.
Maddi-manevi pek çok zorluğun üstesinden gelip Tokyo Camii'nin yeniden vücut bulmasında emeği geçen tüm şahısları şükranla anıyor, ahirete irtihal edenlere Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz.

Caminin Mihrab, Minber ve Vaaz Kürsüsü
  1. Tokyo Camii'nin Tarihçesi
  2. Yeni Caminin İnşası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder