31 Aralık 2011 Cumartesi

Beşevler Safa Camii, Nilüfer, Bursa

 Beşevler Safa Camii, Nilüfer, Bursa
Beşevler Safa Camii, Bursa'nın Nilüfer İlçesi, Beşevler Caddesi Bal Sokak'ta bulunmaktadır.
Caminin yapımına 12 Ağustos 2010 tarihinde 1050 m2 alan üzerine, iki kat olarak başlanmıştır. Birinci kat 1050 m2 olarak planlanmıştır.

Bu katta Mescid, Kur'an Kursu, Konferans Salonu ve Sportif Alanlar için salon bulunmaktadır.
İkinci kat 400 m2'dir. Bu katta ise Cami alanı, Lokal, İdari Bölüm, Misafir Ağırlama Alanı  bulunmaktadır.
Namaz inşaat aşamasında birinci katta kılınmaktadır.
İnşaat, hayırseverlerin yardımlarıyla devam etmektedir.

İnşaatta Teravih Namazı

İnşaatta teravih namazı Bursa'daki Safa Camii, gündüzleri inşaat işçilerini, geceleri ise teravih için gelen cemaati ağırlıyor.

Edinilen bilgiye göre, hayırseverlerden toplanan yardımlarla geçen yıl temeli atılan merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'ndeki Safa Camii'nde cemaat namaz kılacak yer olmadığı için teravih namazlarını inşaatta kılmaya başladı.
Gündüzleri işçilerin bir an önce bitirmek için hummalı şekilde çalıştığı cami, geceleri ise teravih için gelen onlarca kişiyi ağırlıyor.
Hayırseverlerden gelen yardımlarla yükselen caminin seneye bitirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Beşevler Safa Camii Derneği Başkanı Erol Yılmazer, "Camiimizin temeli geçen yıl atıldı. İlk teraviyi de geçen yıl yine inşatta kılmıştık.
Bu yıl da birinci kat bitti. Vatandaşlarımız evlerine yakın olduğu için teravih için de buraya geliyor. Şimdi dışarıda kılıyoruz ama inşallah seneye namazımızı içinde kılarız" dedi.
Camii, gündüzleri inşaat işçilerini, geceleri ise teravih için gelen cemaati ağırlıyor.
Safa Camii'nin minarelerinin lazerle aydınlatılacağını, kubbesinin ise Medine'deki Mescidi Nebevi'de olduğu gibi açılıp kapanır şekilde yapılacağını ifade eden Yılmazer, "Camimiz vatandaşlardan gelen yardımlarla yükseliyor.
Cemaatimizin ilgisi çok büyük. Onların yardımlarıyla bugüne kadar geldik.
Bundan sonra da yine onların yardımıyla camimizi bitireceğiz.
Ramazanı şerif sebebiyle dileyenler Halk Bankası Beşevler Şubesi'nin 16 000 100 numaralı hesabına bağışta bulanabilirler" diye konuştu. (iha)
03 Ağustos 2011 Çarşamba



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder