31 Aralık 2011 Cumartesi

Moğolistan'a İkinci Cami, Nalayhan, Moğolistan

 Moğolistan'ın İkinci Camii, Nalayhan
Moğolistan’da ilk camiyi 2010 yılında başkent Ulanbatur’da hizmete açan Dost Eli Derneği, yoğun talep üzerine ülkenin diğer bir şehri Nalayhan’da ikinci camiinin temelini attı.

Halkın büyük çoğunluğunun Budist olduğu ülke Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’da Derneğimiz tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl ibadete açılan Hz. Ömer Camii ve Kültür Merkezi’nin ardından Ülkede ikinci caminin temeli yine Derneğimiz tarafından atıldı.
Hz. Ömer camiinin bulunduğu Ulanbatur şehrinin diğer yerleşim yerlerine uzak olması ve Nalayhan şehrinde yaşayan müslüman halktan gelen yoğun istek üzerine bölgede ikinci bir camii yapılmasına karar verildi.

Yapılan ön hazırlıkların ardından Haziran ayı başında Moğolistan’a giden Dernek Yön. Kur. Başkanı Mehmet SEÇER Nalayhan’da yapılması planlanan camiinin temelini attı. Nalayhan’da inşası başlatılan caminin bir bölümünün bu yıl Ramazan ayında açılabilmesi planlanmakta. İnşaatın için çalışmalara hızlı bir şekilde devam edilecek.

Moğolistan’da geçtiğimiz yıl ibadete açtığımız Hz. Ömer Camii ibadethane olmasının yanı sıra Kuran Kursu işlevini de yerine getirmektedir. Müslüman olduklarını bilmeleri dışında İslam dini hakkında yeterli bir bilgi sahibi olmayan Moğolistanlı Müslümanlar Hz. Ömer camiinden aldıkları bilgilerle dini konular hakkında bilgilendirilmektedir. Bu hizmetin verilmeye başlamasıyla ortaya çıkan güzellikler Budist halkın da dikkatini çekmekte daha da önemlisi Budistlerden de Müslüman olanların sayısı her geçen gün çoğalmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder