12 Şubat 2011 Cumartesi

Mescidi Aksa Bizlere Emanet - Giriş

Esir Mescidi Aksâ ve Kubbet-üs-Sahra (Sarı Kubbeli)
Mescidi Aksa vahye dayalı diğer şeriatlarda olduğu gibi İslâm'da da büyük bir öneme sahiptir. Resulullah (a.s.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: 
"Yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Benim şu mescidime, Mescidi Haram'a ve Mescidi Aksa'ya."
21 Ağustos tarihi, Denis Ruhan adlı bir fanatik yahudinin Mescidi Aksa'yı yıkma teşebbüsünün yıldönümüydü. Bu münasebetle Filistin'de büyük bir kalabalık Mescidi Aksa ve çevresini doldurarak cemaatle namaz kıldı ve kutsal Mescidi Aksa'yı ortadan kaldırma çalışmalarını protesto ettiler. 
Siyonist işgalciler bu olayda da Müslümanlara saldırdı ve bazı kişilerin yaralanmasına sebep oldular.
Bugün Kudüs çevresinde oynanan oyunlar sebebiyle Kudüs ve Mescidi Aksa davası daha bir ehemmiyet kazanmıştır. 
Ancak bu oyunlar karşısında sadece Filistin halkının duyarlılığını beklememek, tüm Müslümanların aynı derecede duyarlılık göstermeleri gerekir. 
ABD ve siyonist işgal yönetimi Kudüs üzerindeki gayri meşru işgali meşrulaştırmak için muhtelif hile yollarına başvuruyor. 
Ama ne yazık ki İslam aleminde özellikle de Türkiye'de bütün bu oyunlar karşısında söze gelir bir duyarlılık göremiyoruz. 
Oysa Mescidi Aksa tüm dünya Müslümanlarının koruması gereken kutsal bir emanettir. Biz de Mescidi Aksa'yı yıkma teşebbüsünün yıldönümü münasebetiyle bu kutsal mabedin İslam'daki yeri, siyonistlerin bu mabedi ortadan kaldırma çabaları ve Müslümanların bu mabede karşı sorumlulukları hakkında bilgiler içeren aşağıdaki dosyayı ilginize sunuyoruz.

          MESCİD-İ AKSÂ ANA SAYFA       

FİLİSTİN'DEKİ DİĞER CAMİLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


    .....

    2 yorum:

    1. ana sayfanızda mescidi aksa yazısı üstündeki resmi lütfen düzeltin kubbetüs sahrayı gösterip nasıl mescidi aksayı savunabilirsiniz ki, bütün dünya müslümanları bu oyunla kandırılıyor. internete girip mescidi aksa yazdığınızda kubbetüs sahra çıkıyor.

      YanıtlaSil
    2. Linkini belirtirseniz sevinirim.

      Ben baktım ama farkedemedim herhalde. Her hangi bir yanlışlık göremedim. "Mescid-i Aksa Altındaki Kazı Çalışmaları" başlıklı yazıyı ve diğerlerini incelerseniz daha iyi olur sanırım. Mescid-i Aksa ve Kubbetüs Sahra Resimleri diğer başlıklarda çok daha net bir şekilde belli edilmiştir.

      YanıtlaSil